Blog 3r ESO

dilluns, 11 de desembre de 2017

VISITA AL BANC DE SANG I DE TEIXITS

Els alumnes de 3r vam anar de visita a la Fundació Banc de sang i teixits. En arribar ens van explicar el funcionament del centre, vam veure un vídeo explicatiu de la importància de les donacions, i també mostres de teixits i òrgans que ja no es poden emprar. Després ens vam passejar per les instal·lacions del Banc i ens anàvem explicant el que es feia a cadascuna: separar els diferents components de la sang i guardar-los en les condicions adequades per cadascun d’ells, gent que donava sang,... Vam veure quin protocol es segueix per conèixer el tipus de grup sanguini de bosses de sang que havien arribat en aquell moment.
Ens varen dir que podem donar sang a partir dels 18 anys fins els 65. Els homes poden donar fins a 4 vegades a l’any i les dones fins a 3 vegades. El protocol a seguir per donar sang és : anar al centre o a qualsevol dels punts de recollida mòbil que hi ha amb un document d’ identificació oficial. Emplenen les dades personals, miren la tensió arterial,....Si totes les proves són correctes, es procedeix a l’extracció, que dura de 5 a 10 minuts i el volum aproximat és d’uns 450 ml. Després es recuperen amb una beguda i alguna fruita,...
També es fa un altre tipus d’extracció que es diu afèresi i que consisteix en extraure de la sang el component que ens interessa i deixar la resta dins. És un procediment més llarg però la recuperació del donant és molt més ràpida.
Ens va parèixer una visita prou interessant ja que és un tema que hem vist aquest any a Biologia-Geologia.
Maria Sardi, Aina Prats, Maria Nadal i Tomeu Torres
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada